¿ ett klanmote?

Herregud, jo det ordet passar fint av tva anledningar dels for att det motet som arrangerades i mitt hem igar handlade om en sammankomst pa 8 manniskor och for att den traff var helt skum!

De satt tysta i 25 MINUTER! nu menar jag inte 25 minuter som en uppskattning utan VERKLIGEN 25 MINUTER! Foljde denna tystnad framfor min vackaklocka med lite pringles och en Cola. Var livradd for att jag skulle raka tappa det pa golvet och SKAPA OTROLIGT DALIG STAMNING!
Annars at dem val i godan ro!

Just ja, mina aventur tar faktiskt aldrig slut.
Nu har jag blivit jagad ocksa haha.
Jag skulle hem till en van som bor i Manuel Antiono och jag bor i Quepos. Det ar ca 6 kilometer ifran. Nar jag var pa vag till bussen. Borjade en man i sina " basta ar" eller mojligtvis for gammal for att fa unna sig de orden, 60 bast!
Vart ska du och osv. Jag sa som det var att jag skulle ner mot stranden. Da sager han jag hanger med. Jag borjar da ga fortare men han hanger efter. Han fragar saker och jag svarar men haller han pa replangsavstand som Ronja sa glatt hade sagt.
Jag gar pa bussen och han ar hack i halarna pa mig. Satter sig jamter. Han fragar vem jag ska till och jag ljuger att jag ska till en pojkvan. Han borjar greja i mitt har och ta i mitt ansikte. Jag vagar inte skrika for da kanske han skulle forgripa sig pa mig om inte da pa bussen men vid ett annat tillfalle. Jag far ogonkontakt med en kille och han fattar. Mannen ifaga fragar varfor jag inte vill vara med honom och sa vidare. Jag fortsatter med att jag har pojkvan och han fragar PORQUE hela tiden. Jag plingar. Sjalklart skulle jag av mitt i skogen eftersom detta ar innan Manuel Antonio. Jag som sitter langt in till fonstert reser mig upp och han flyttar pa sig.
- sa du ska av har?
Jag svarar da att jag ska det opch han sager da: Da gar jag ocksa av har. Jag svarar da det ar jag som ska ga av har.

Jag stiger av och inser att jag hoppat av en fortidigt. Mannen har jag hack i halarna och jag borjar springa och jag inser att shit det kan handa nagot. Han ar fortfarande nara da en minibuss kommer upp langsidan , jag vinkar som en dare och bussen stannar. Jag ramlar in i bilen : AYUDAME AYUDAME!

Tur tur tur. Sen efter ca hundra meter ar jag framme och kvallen slutade fint!

Sista skoldagen i morgon. Flyttar ut i morgon.


Ta hand om er!





Ingen sjukdom













Oj det senaste dagarna har varit minst sagt underliga!

Jag atervande till sjuukhuset i sondags, da hade det tagit fel pa proverna eller nagot i den stilen. Jag hade enbart inflamation i halsen. haha jag som vantade besked om jag skulle do eller fa overleva.

I gar var det riktigt otackt mannen i mitt hus hade en utlaggning om homosexuella. Jag blev riktigt radd. Hans ogon nastan brann. Jag hade en stor tar i mitt oga efter att han sagt nagot i stil med att de var skapta av djavulen. Han vagrade ga vidare i samtalet innan jag svarade si. Han sa typ nar du blir aldre kommer du forsta vad jag menar osv. Uscha!


Nej, Dengue!





Nu har jag inte skrivit pa nagra dagar.
I gar var en ganska dalig dag.

Det borjade med en dykarlektion. Fick gront har ( naturligtvis badade jag i en pool Johan, forlat att jag inte berattade detta! Eller rattare sagt jag har blont har med grona partier/ slingor.

Inte nog med det nar jag sedan ska ga till skolan gar jag pa den relativt smala men farliga vagen till skolan. Da kommer en bil till motes. Eftersom detta ar just i en kurva ska jag forsoka ga in mot kanten som i detta fall rakar vara en ranna. Ratt som det ar gor jag varldens vurpa och ligger rak lang i rannan.

Haha bilen stannar och mannen fragar : Que pasa? 

jag responderar genom en min som ser ut hej jag ar inte har ifran och jag ar blast och till svar : HEEEEHEE , bien bien.


Vid skolan matade jag sma fina apor med lite banan.

Sen akte jag till stranden. men dar slutade det inte sa bra jag var helt yr och kandes som jag skulle svimma. Min larare trodde jag hade denguefeber och efter det som hande pa stranden akte jag till sjukhuset. Har haft jatte ont i kroppen och kannts som jag haft feber och mina ogon har varkt. Mycket riktigt nar jag hade gjort alla tester dar sa fick jag beskedet att yes.

I morgon ska jag tillbaka och gora nya tester. Jag hoppas for allt i mitt liv att jag har den battre varianten. Annars ja da blir det minst sagt inte kul :/


Ta hand om er!


tres semanas

dagarna och uppenbarligen veckorna gar fort fram. Jag trivs fortfarande som fisken i vattnet.

allt ar sa bast har. kraven ar inte stora och man far kanna sig liten igen. Vad menar jag da? Jo , de jag umgas med anvander inga telefoner man bestammer darfor  nar vi ska ses , mycket skont. Det ar ocksa helt underbart nar man ar pa stranden och man ser nagon som ser intressant ut att prata ar det bara att ga fram och satta sig. trodde inte jag skulle vara sadan men kulturen liksom smittar av sig. Det ar precis som nar man var liten och hade sett en tjej eller killa leka i tradgarden en dag och man nagon vecka efterat gick tillbaka for att se om man sag denna personen. jag alskar det, pretto livet existerar inte har. Nu sitter jag har och lyssnar pa lite latino rebell texter med manu chao han ar bast!

Min favorit krog har heter Bambo Jam! helt klart bast! helt underbart stalle! Mycket reggae och stallet ser ut som en blandning av traggan i boras och en stuga i fjallen! Tank massa rullande latinohofter pa det! Me gusta

Drygt en vecka kvar till jag slutar skolan sen vet i katten vad som hander. trivs ju sa bra har i Quepos sa kanske stannar nagra dagar till.

Dykningsstudierna rullar pa! Vadret ar fortfarande inget vidare.


En sista halsning lyder : Frida vill inte tillbaka till Sverige!

PURA VIDA!

Kaffe

Nu sitter jag i skolan och dricker kaffe.

Idag ska jag borja ta mina dyklektioner.

Far val se hur det fortskrider.

Familjen haller pa att lasa bibeln hela tiden eller ska man kanske stava bibeln med B? Hogfardigt som alltid med den dar "kamraten" Gud.



underbara lordag med vattenfallsbesok



Dagen borjade med en uppstigning klockan 6 och darafter hade jag bestamt traff klockan 8 med Mr Surfare.

Det blev en lang vandring men det var helt fantastiskt fint vattenfall. VERKLIGEN helt extremt vackert. Sag en orm pa det med! haha.








Nu ska jag ata en glass med de andra tjejerna.

El fin de semana!

Nu var det helg igen.

Denna veckan har varit fin ocksa men dessvarre ar jag lite mindre nojd med min larare denna gangen.

haha tankte unna mig att klaga lite som ni redan marker att jag inlett med. Jag ar fortfarande inte brun , kanske inte sa konstigt med tanke pa att det nastan bara ar VARMT har och inte soligt och alltid regn fran typ klockan 1/2 pa dagen. Lite trist men men.

Min " madre- tica" rotar i mina grejer vilket jag ser som lite jobbigt. Jaha hm kanns konstigt nu att det bara ar 2 veckor kvar i familjen och studerandet.

I helgen ska jag ta det fruktansvart lugnt, dock ut en liten svang idag. I morgon ska jag bege mig till vattenfallen och hoppa lite med min  " INSTRUKTOR" haha.
Blir nog nagra fina timmar

Ska forsoka bli battre pa att ta lite kort.

Jag ar sa forvirrad over vad jag ska gora i var. Hade jag haft en ombokningsbar biljett hade jag stannat langre.

PUSS pa er! saknar er mina fina vanner och familjen om ni laser detta



dagen borjar lida mot sitt slut




Dessvarre var det som det sa ofta ar jatte fint nar vi ar i skolan och direkt nar vi kommer till stranden blir lite solen lite sur eller liknande


Tengo goma

uscha idag mar jag inte bra. Gud vilken kvall!

just nu har nar angesten ar stor vill man bara vara hemma i sitt rum i Sverige.

Som sagt tengo goma.


En lado de tu lees esto perdon!



sokte hogskolan i gar.

haha sokte en random kurs i Stockholm pa spanska dar man laser bocker om latinamerika, esta bien.

sokte aven design for det goda livet och textil oversiktskurs.

Sondag


Idag ar jag grymt trott och jag vet inte riktigt men men.

Om man ser till helgen sa har den varit fin.

Kanske borde tillagga en detalj angaende ranet blev jag av med exakt 235 colones ( hade precis pengar till en bussresa) vilket motsvarar 4 KR! haha fatta vad besviken han màste blivit. Han fick ju dock en iPod tambien och alla mina skolbocker :/ och min bikini det kunde han ju naturligtvis inte missa.

I lordags och fredags var det fest, det var trevligt. Nu kanner jag dock  att jag borde nog forsoka dra ner pa festandet eftersom vi har  gjort det nastan varje dag.

Helgens vader har varit av finaste sort, VARMT OCH SOLIGT , annars brukar det nastan bara vara varmt och lite halv mulet och en gnutta regn.

Forovrigt! det roligaste!
Jag traffade en kille med namnet Mauritsuis! FRUKTANSVART KUL NAMN! se nedan hur maka vi ser ut

dag tre

Ranad

Haha ja nu har man blivit ranad!

Handelsen agde rum pa kvallen vaskan min stod nagon meter bakom mig dar jag satt pa stranden, jag vander mig om och DAR SER JAG EN 20 aring som griper tag i min vaska jag och mr surfare springer allt vad vi kunde men icke! vi sprang till polisen som rakade ligga precis dar men da ska jag sta dar och beratta mina personuppgifter innan vi tog en ride med polisbilen! ofta man inte aker pa en gang om man anda skulle ut och fara?

haha jaja sadant hander! Ikvall blir det ladiesnight med massa billiga goda ol. Har ar det inga 50 kronors ol pa krogen direkt utan snarare for en 10:a

PUSS

Veckan

Idag har jag varit har en HEL vecka
Det kanns som jag varit har en hel evighet pa ett satt for att man kommit in i allt sa pass fort men anda har det gatt sa fort

Veckan har bestatt av party, salsa lektion, surlektioner , ap-askaderi , fotografier samt SPANSKA

Jag trivs helt otroligt bra.

mina inlagg blir inte sa langa for jag drabbas av en rastlos het nar jag sitter har framfor datan


CR-

I mandags borjade jag i skolan

Det var valdigt bra och man larde sig sjukt mycket, riktigt bra larare.
Det basta ar att vi ar sa fa att vi har varsin larare!

Stranden vantade , vilket var trevligt.

cr

i sondags akte jag till Manuel Antonio dar stranden finns.
Pa bussen tradde jag mr Surfare som han nu kommer att fa kallas fram over.
Vi spelade lite fotboll och solade.

Costa Rica

Antligen ar jag har! Sa underbart ar det verkligen!

Jag borjar med forsta dagen som var en mycket konstig dag!

Jag TOG INTE MED mitt PASS! Nar mamma till och med konstaterar - Nej Frida, du har det inte! Da forstar jag att herregud jag har det INTE!!! Tacka min kara bror som pyste fram!


Det var en mycket lang resa och nar jag slutligen nadde Quepos som ar min kommande bostad i en manad var klockan lokal tid ca 12 vilket ar 8  sverige.

Dagen efter dvs 2 oktober var det bara regn for hela slanen vilket resulterade i boklasning hela dagen och en hel del stapplande menngar utbytta med Carmen Co.

3: oktober var vadret nagot batttre sa jag vagade mig ut pa en promme. jag skulle ga till "stranden" vilket snarare kom att visa sig vara en hamn. ju langre ner jag kommer traffar jag pa allt skummare folk. DET slutar med att en snubbe med en liknande ALADIN-SVARD narmar sig och han slar detta tillhygge i sin hand och utbrister med en nagot tafatt blick : HOW DO YOU DO? 

RSS 2.0