Söndag

Igår var det en sväng i Götet med Olivia. Mycket trevligt.
Olivia : - Det här är ju som att vara utomlands

Sedan var det lite festligheter på lilla K å på Norrby.

Idag var det jobb 12-21. Jobbar man på Mc är det en ofantlig tid enligt mig. Gick bra då jag agerade tiger i
" drajven". Frivilligt? Jo självklart eller kanske inte. Haha.

Sitter å lyssnar på Hoffmaestro. Blir så påmind om Costa Rica igen. Lite latino över det på något sätt, kanske är för det är ett påminnande om Manu Chao


En trött Frida

Att ha ont i halsen är numera för mig ett bestående tillstånd. Sisådär två månader !

Hur kirrar man en operation angående mandlar?


Nu blire en fest


PUSS


Oj hemma en vecka

Jaha nu har en vecka fortskridigt sedan jag kom hem.
Jag känner en märklig sak. Jag kan inte riktigt greppa något. Jag vill ha något nytt i mitt liv. Jag saknar Costa Rica livet. Den lättsamhet i det landet känns svår att förstå hur vackert det är.

Jag har nu tagit ett beslut. Jag ska flytta till Stockholm i Januari. Där ska jag bo i ett halvår, känns som en bra start.

Nu sitter jag och lyssnar på gammal musik. Musiken som jag lyssnade på under min första hälft som artonåring. Jag drömmer mig bort och minns hur denna vinter och vår var bland det lyckligaste jag upplevt. Jag fick vandra runt på krogen, mötte en under person som jag delade hjärta med och livet var allmänt bäst.



kram på er

Sverige

Nu beger jag mig norr ut! Kommer befinna mig i Sverige i morgon, lang resa med andra ord.

Jag kommer nu hem efter en resa pa nastan tva manader. Kanns mycket trakigt att lamna denna typ av " liv"

Kanske ses vi pa tradgarn i morgon gott folk eller sa ska jag mysa i min sang bland flyttkartonger och brate!

PUSS

Nast och sista dagen

I gar var det lite secondhand handling och converse letning med lyckade resultat.
Jag blev ocksa skramd av kara bushman.

Pa kvallen var det lite mat och vin, trevligt trevligt.

Idag hyrde jag mig en liten cyckel och cyklade over Golden Gate och ner till en narliggande stad. Mycket vackert!

Nu blir det packa.

I morgon borjar den langa resan till Sverige.

MYCKET trakigt, jag vill inte hem till kyla.

krampaer!

Dag 5

Oj, Jag var tvungen att rakna sa fort har det fortskridigt!

Idag har jag haft en mysig dag i Golden Gate Park. Kikade in en Japansk tradgard och en Botanisk variant och ett minnesmarke for Aids.

Nu ar det andra dagen jag ser en pundare som gor en underskrifts  insamling for att legalisera hash. Denna man har da en hjalm pa sig! Tror han sig se mer serios ut nar han bar hjalm eller vad ar det har om? Haha

Kopte mig lite garn idag och en virk(nal)?, tanke att det far bli min sysselsattning pa flyget hem. Tanken ar att det ska bli en halsduk och projektet ar paborjat!

Sedan var det middag med en tjej har pa hostelet. Vi besokte ett stalle som heter Cheesecake factory, gott gott.

Na, nu maste det borjas virkas lite

San Francisco

Vilken fin stad kan jag saga sa har over en varm choklad!

i lordags var det lite tittning pa sjolejon, chinatown och en svang lite mer in mot staden. Det gick blocks ner och blocks upp. Var nog pa sprang fran ungefar 9-19 sa det lar vara nagra (mil)?

Sedan laddas det om med lite paus fran gaendet for att sedan bege sig ut pa lite vin, trevligt sallskap och trevlig stad! Bra kombo

I sondags vaknade en trott Frida. Vagade sig in i frukostsalen och for att motas av rostat brod, det var ett tag
sedan. Sedan akte jag upp i det fina hippikvarteren, mycket intressant och fint. Affarerna dar var inte att leka med.

Idag begav jag mig till kara Alcatraz, dar snackar vi utsickt pa SF, man forstar ju att det kan inte ha gjort fangarna dar speciellt mycket lyckligare!

Na nu ska det sovas, godnatt!

La Fortuna, Alajuela, San Jose, San Francisco , Ranad och machete-hotning

I tisdags gjorde jag nagot som jag velat gora sedan jag bokade min Costa Rica resa- Canopy

Det var fantastiskt roligt och haftigt. Det gar ut pa att du ar fastspand i en slags sele och aker som i en linbana over regnskogen. Mycket saker att se, bilder erfodras snarast

Onsdagen var det sags att ge sig av fran La fortuna. Jag som har haft fullstandig rasta kaos i mitt har, ja det har varit mojligtvis hundra ganger varre an vanligt blev haffad av hans faster. Hon utforde ett jobb i mitt har som tog NASTAN TRE TIMMAR ATT REDA UT! Dagens angel minst sagt.

Vi ger oss av. Slanger upp ryggsacken pa hatt hyllan langst intill vaggen eftersom det ar ont om benutrymme.

I mitt kna har jag dock en handvaska med kamera och pengar. Helt plottsligt vid ett stopp. Knackar en man mig pa axeln : Jag tror nagon tog din vaska. Vi kastar oss ut fran saterna och ser dar han redan hunnit ut och vi springer efter. Men icke!

Andra gangen ranad! Jag hade ju naturligtvis tur men jag forlorade mina finaste klader pa denna trip och dessutom hans klader och min KAMERA laddare! Jag har en speciel laddare dar jag satter i mitt batteri sa det gar nog inte att kopa ny. Det var dessutom massa andra bra grejer som allt som hor med hudvard och skonhet att gora, haha. Paraply och ficklampa och dylikt.

Senare pa kvallen , var det party!
Vi aker taxi glatt till en bubb. Nar vi betalat gar vi ur taxin. Surfaren gar ut forst, vi bada sitter i baksatet. Nar jag ska ga ur ser jag hur han tar fram en MACHETE ur framsattet. Jag kastar mig ut.

Men taximannen borjar hota oss med tillhugget vid vara brost! Jag skriker ge honom pengarna ( som surfaren denna kvall forvarar at mig )men da sager han lugnt och tydligt, har ges inga pengar.

Han har bott i denna stad tidigare och visste tydligen namnet pa en okand snubbe. Nar han sager detta namn blir taxisnubben helt jatte trevligt : oj ursackta mig , forlat verkligen. Jag kor er vart ni vill osv.

Dagen efter var det lite shopping i Alajuela och sedan San Jose.

San Jose var billigt och bra. Hitta en secondhand affar. Kopte ett par shorts och en klanning for summan 10 kronor!

I gar , fredagen den 13:e dagen till ara bar det av till San Francisco!

Snart maste jag kopa mig lite frulle.

KRAM


min fard!

Oj nu har det hant mycket det sista.

Nu mera reser jag runt.

Jag reser med Mr surfare. Vi anlande till huvudstaden eller aa Alajuela. Dar sov vi en natt. Dar sov vi hos hans farbror och faster. Dar visades jag runt och det var prat om giftemal och grejer haha. Sa nu tror de paret att jag ska gifta mig med honom, hjalp vad sker? Jag blev flickvannen dar for hela slanten!

Sedan begav vi oss till La Fortuna eller snarare Los Angelos som ar en by som ligger strax intill. Igar skadade vi vulkanen och badade i hotsprings. Det var trevligt!

Jag har blivit sjuk igen och har feber. Da har Mr herren gatt och fatt tand problem och har atit upp hela min karta ALVEDON, det ar ju inte sant! Jag far val ga och inforskaffa mig lite asperina som det sa roligt heter pa spanska.

Antagligen stannar vi har tva dagar till och sedan spenderar torsdagen i San Jose for att sedan bege mig till San Francisco pa fredag.

Just nu kanns det lite smatt konstigt att nar jag atervander hem till Sverige har mamma och pappa paborjat var flytt, jag som faktiskt saknar just mitt rum en liten svang, vi ska ju faktiskt bara flytta till lagenheten bredvid.

MASTE BARA SAGA DETTA GOTT FOLK!

For ca en vecka sedan badade jag sa glatt i havet. Det kommer en gigantisk vag och jag gar ner i vattnet som man bor gora, jag kanner hur jag snurrar runt i vattnet och jag kanner plotsligt hur mina bikinitrosor snabbt glider snabbare och snabbare langs mina ben och det gar inte ATT STOPPA! Dem slungas ivag och dar star jag i vattnet HELT UTANTROSOR! Jag och Jossan skrattade sa vi skulle do. Jossan springer in och sager till Johanna som sprmger ut i vattnet raddande med ett par trosor hon hade med sig.





Nu har en vecka nastan gatt

har hander mycket!

Jag har flyttat ut fran familjen och in hos en kar van har och sedan flytat ut igen for att vi nu hyr ett rum pa stranden istallet. haha min varld ar upp och ner vand och underbar


Idag blir det ett sista besok ( for den har gangen) haha pa mitt alskade Bambo Jam! Idag ska dt festas till det ordentligt!


Igar borjade vi prata med nagra svenskar da visar det sig att tjejen bor i samma hus som min kara storebror och har dessutom ocksa gatt i samma klass som honom pa gymnasiet! Varlden ar bra underbar!



RSS 2.0